Spirebase
50 g Brokkoli spirer
2 dl Couscous
1 stk Buljongterning
1 ss Olje
1 ss Vann
Egg & bacon topping
2 stk Egg
0.5 stk Sjalottløk (finhakket)
100 g Ternet bacon (eller etter ønske)
Skivet agurk etter ønske
Egg & bacon frokost bare uten brød og mye sunnere takket være en god dose spirer. En skikkelig fresh og robust start på dagen.
50 g Brokkoli spirer
2 dl Couscous
1 stk Buljongterning
1 ss Olje
1 ss Vann
2 stk Egg
0.5 stk Sjalottløk (finhakket)
100 g Ternet bacon (eller etter ønske)
Skivet agurk etter ønske
Finhakk spirer [var1 g] og sjarlottløk [var7 stk]. Begynn å sprøsteke ternet bacon [var8 g] i en stekepanne.
Når baconet er stekt, ta det ut av pannen og stek finhakket sjarlottløk i baconfettet.
Etter et par minutter i panna er sjarlottløken myk. Skru da stekeplata ned til lav varme og ha i eggene [var6 stk]. Rør eggene ut i stekepanna og bruk god tid på å lage en silkemyk eggerøre.
Imens du lager eggerøre, tilbered couscousen [var2 dl] i henhold til instruksjonene på pakken.
Mens couscousen sveller: rør sammen buljongterning [var3 stk], olje [var4 ss] og vann [var5 ss] i en liten skål til en jevn blanding.
Ha den ferdige couscousen over i en stor bolle. Hell buljong-blandingen over couscousen og rør det inn med en gaffel.
Tilsett de oppkuttede spirene til couscousen, og rør også de godt inn.
Ha alt oppi skåler. Spirebase i bunnen, deretter eggerøre og bacon på toppen. Topp med noen skiver agurk og server!